Home Vår hälsning från Anna .

Vår hälsning från Anna .

webbdesignstudio.se: konsten att göra en hemsida

Hej kära medlemmar och vänner till Andreaskyrkan.

Vi närmar oss slutet på våren. En rätt så turbulent tid över världen och här hos oss i Sverige, covid-19 har påverkat oss alla på olika sätt. Här i församlingen fortsätter vi fira Gudstjänst och ber för er som inte kan vara närvarande. Vi fortsätter att följa myndigheternas restriktioner och hoppas att detta snart skall gå över.

Just i denna tid som nu är har Gud påmint mig om vilken vän vi har i Jesus. I min hall hänger en liten broderad tavla med texten ” Kristus är världens ljus”. Den är gjord av ”tant Ida” som broderade mycket hemma och som gav mig som barn och mina syskon hemgjorda broderier. Vilken evangelist! När jag står i min ganska dunkla hall så blir jag påmind om just detta att Kristus är världens ljus. Denna påminnelse behövs i denna tid då ovissheten om hur den närliggande framtiden skall se ut är stor. Många av oss kan känna oss ensamma, isolerade eller på olika sätt drabbade av sjukdomen som råder.

Jesu sade ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”(Joh.8:12) Tänk vilken gåva att äga livets ljus. Du och jag och vår församling har något som vår värld och denna tid behöver. En Gud som vill bryta in i våra liv med sitt ljus och förvandla vårt samhälle. Därför vill jag med denna hälsning uppmuntra dig till att läsa och ta del av Guds ord. Som påminner dig och ger hopp in i din situation. Att vi kan äga livets ljus vet vi pga. att vi har fått ta del av Guds heliga ande. Han uppmuntrar, tröstar och hjälper oss i rätt tid. Låt oss också fortsätta bli lik honom som älskar oss. Uppmunta dina vänner och bekanta, be för de sjuka och ring de ensamma. Så bryter livets ljus in i denna tid och vi kan vara kyrka där vi är.

Textruta:  Bön: Tack himmelske Fader för att vi får tillhöra dig. Stärk oss och led oss i Andreaskyrkan i Jesu namn Amen.

Var välsignad!/ Anna Sköld